Kellosepänliike Korpola

Nimi: Kellosepänliike Korpola
Osoite: Liisantie 2
Postinumero: 36200, Kangasala
Puhelin: 03-377 1172
Kotisivu: korpola.fi
Päätoimiala: Kello- ja kultasepänliikkeet
Y-tunnus: 0833715-0

Yritystiedot

Kellosepänliike Korpola palvelee monipuolisesti asiakkaitaan jo yli 80 vuoden kokemuksella Kangasalan keskustassa Liisantiellä.

Meiltä löydät kellot, korut ja sormukset - juhlaan ja arkeen.

Tutustu myös yrityksemme 80-vuotiseen historiaan sekä lue korujen ja hopean puhdistus ja hoito-ohjeet.

Tervetuloa palveltavaksi!


Aukioloajat: ma-pe klo 9.00-17.00


Toimialat: Kello- ja kultasepänala, Kelloseppä, Kultaseppä, Lahjatavaraliike

Tuotteet, palvelut ja lisätiedot

Kellosepänliike Korpola - Kangasala

  • Kellot
  • Korut
  • Kihla- ja vihkisormuksetKellosepänliike Korpola - Kelloseppäliiton jäsenliike
  • Pöytähopeat
  • Lahjaesineet
  • Palkinnot
  • Kello- ja kultasepäntyöt
  • Kaiverrukset
  • Helmien punonnat

Edustamme mm. seuraavia tuotemerkkejä:



TEMPUS FUGIT - AIKA RIENTÄÄ

Kellosepänliike Korpolan historia

Kellosepänliike Korpola & kumpp. on toiminut Kangasalla samassa osoitteessa Liisantie 2:ssa kirkon ja vanhan Urkutehtaan välissä jo yli 80 vuotta.

Liiketoiminnan alku

Liikkeen alku juontaa juurensa 1930-luvun alkupuolelle. Urho Korpola oli ollut kellosepän opissa paikallisessa Kristian Mannisen kellosepänliikkeessä ja alkoi vähitellen korjata kelloja myös kotonaan. Vanhin tallella oleva työvihko on vuodelta 1933.

Kotitalosta remontoitiin lisätilaa pieneksi liikehuoneistoksi. Kellojen korjaustyö laajeni kello- ja kulta-alan liiketoimintaan sisältäen mm. kelloja, koruja, kihla- ja vihkisormuksia, lahjaesineitä, palkintoja, silmälaseja...

Sotavuodet

Urho Korpola osallistui sotaan vuosina 1941-44, jolloin mukavasti alkaneeseen liiketoimintaan tuli pakollinen tauko. Sodan jälkeen Urho Korpola avioitui niin ikään kangasalalaisen Lyyli Riihimäen kanssa. Puolisostaan hän sai myös liikekumppanin tuleviksi vuosikymmeniksi. Molemmat osallistuivat asiakaspalveluun, kelloseppä hoiti kelloihin liittyvät työt ja puoliso teki kaiverruksia ja toimistotöitä. Vuonna 1955 liike muutti viereiseen rakennukseen.

Sodan jälkeisen tavarapulan helpotettua alkoi 1960-luvun hyvä taloudellinen vire. Vuosikymmeniin mahtui paljon muutoksia. Paristolla käyvien kvartsikellojen tulo markkinoille 1960- ja 70-luvuilla oli suuri murroskohta.

Nykyiset toimitilat ja yrittäjät

Vuonna 1986 liike pääsi muuttamaan uusiin, nykyisiin tiloihin. 1990-luvun puolella Lyyli ja Urho Korpola jäivät vähitellen eläkkeelle ja vastuu liikkeestä siirtyi seuraavalle sukupolvelle, tyttärelle Leena Korpola-Sannikalle ja hänen miehelleen Ilmari Sannikalle.


KORUJEN JA HOPEAESINEIDEN PUHDISTUS

Hohtava hopea huomataan

Hopea säilyttää kauniin kiiltonsa oikean käsittelyn avulla. Hopea reagoi voimakkaasti ilman epäpuhtauksiin; rikkiin ja esim. tupakansavuun. Tästä syystä hyvä suojaamiskeino tummumista vastaan on säilyttää esim. hopeakoruja tiiviisti suljetussa muovipussissa (minigrip). Muista myös puhdistaa korut ennen säilytystä, sillä pintaan jäävät epäpuhtaudet ja sormenjäljet nopeuttavat tummentumien syntymistä. Hopeaesineet kannattaa puhdistaa heti, kun ensimmäiset merkit tummumisesta näkyvät. Näin säästät vaivaa ja turhaa hankaamista, joka saattaa naarmuttaa hopean hienoa pintaa.

Hopeaesineet on ennen puhdistamista huuhdottava vedellä, jotta ilmasta tarttunut pöly ja muu lika irtoavat eivätkä naarmuta esinettä puhdistuksen aikana. Puhdistusaineiksi sopivat Hagertyn nestemäiset Silver Clean, Silver Polish ja Silver Bath sekä puhdistusliina Silver Duster. Kultakorujen puhdistukseen sopivat Hagertyn nestemäinen Jewel Clean sekä puhdistusliina Silver & Jewel Cloth.

Hopeanpuhdistusaineet ovat tarkoitettu esineen ulkopintojen puhdistukseen. Esim. hopeisten kannujen sisäpinta on varminta pestä tavallisella astianpesuaineella ja huuhtoa kunnolla, jottei käyttöesineen sisäpinnalle jää myrkyllisiä puhdistusaineita. Kullatut pinnat vaativat erityistä huolellisuutta, sillä jopa puhdistusliinat saattavat poistaa ohuen kultauksen. Hopeiset käyttöesineet tulisi aina pestä käsin, sillä voimakkaat konetiskiaineet syövyttävät hopeaa.

Pronssikorujen hoito
Pronssi on kuparin, tinan ja sinkin seos, joka hapettuu ja tummuu helpommin kuin jalometalli. Osassa pronssikoruista on suojaava lakkapinta. Käytössä lakkaus kuitenkin kuluu, mutta usein lakkaus voidaan
uusia korun pintaan. Ilman lakkaa koru tummuu ja saattaa jättää ihoon tai vaaleisiin vaatteisiin tummaa väriä. Lakkapinta saattaa vahingoittua myös hajuveden, hiuslakan tms. vaikutuksesta. Korujen käyttöä saunassa, klooratussa tai suolaisessa vedessä tulisi myös välttää.

Kuluneet kohdat voi kiillottaa puhdistusliinalla. Liinapuhdistuksen jälkeen koru olisi hyvä pestä miedossa saippuavedessä. Korut puhdistetaan niin, että vanhoihin koruihin kuuluva vihreä patina säilytetään.

Helmien hoito
Helmiä on hoidettava oikein, jotta niiden kauneus säilyisi vuodesta toiseen.
Helmi on suhteellisen pehmeää, joten varovaisuutta on syytä noudattaa helmien käsittelyssä ja säilytyksessä. Helmiä ei tulisi säilyttää samassa rasiassa muiden korujen kanssa, koska ne saattavat naarmuttaa helmen
pehmeää pintaa.

Helmet sisältävät vettä, joten säilytyksessä tulisi ottaa huomioon, etteivät ne pääse kuivumaan liikaa. Tiivis muovipussi ei siis ole hyvä vaihtoehto säilytykseen, koska se estää helmeä hengittämästä ja saamasta ilmasta kosteutta. Helmet saavat kosteutta myös käyttäjänsä ihosta, joten niille on vain hyväksi, jos niitä käyttää ahkerasti. Liiallinen kuumuus ei ole helmille hyväksi, joten auringonottokoruksi helmi ei sovi. Samoin saunan kuumuus voi kuivattaa helmen ja aiheuttaa halkeilua. Helmien kanssa ei suositella uimista ja suihkussa käyntiä. Helmisormus olisi hyvä ottaa kädestä pois käsiä pestessä ja tiskatessa.

Helmiä tulisi suojella erilaisilta kemikaaleilta ja hapoilta, jotka voivat syövyttää helmen pinnan. Kosmeettiset aineet saattavat myös samentaa helmen hohtoa. Hiuslakka ja hajuvesi saattavat vähitellen muuttaa helmien väriä. Ihonhoitotuotteiden ja hajuvesien tulisi antaa kuivua iholle ennen helmien laittoa.

Helmet olisi hyvä puhdistaa säännöllisesti epäpuhtauksista pyyhkimällä ne pehmeällä kostutetulla liinalla. Mikäli helmet ovat pahasti likaantuneet, ne voidaan pestä kädenlämpöisellä vedellä erittäin miedossa saippuavedessä tai helmille tarkoitetulla Hagertyn Pearl Clean -puhdistusaineella. Pesun jälkeen helmet huuhdellaan huolella, kuivataan pehmeällä kankaalla ja asetellaan pyyhkeen päälle tasaiselle alustalle kuivumaan, jottei nauha pääse venymään. Helminauhaa ei saa käyttää ennen kuin se on täysin kuiva, sillä helmisilkki venyy ja kerää likaa kosteana.

Helminauha olisi hyvä punoa uudelleen säännöllisin väliajoin. Mikäli helmet ovat ahkerassa käytössä, punonta olisi hyvä uusia kerran vuodessa. Tämä pidentää niiden ikää ja saa ne näyttämään entistä kauniimmilta.


Kellosepänliike Korpola
Liisantie 2
36200 Kangasala
puh. 03-3771172 • 050-4343483


Hakusanat: kelloseppä Kangasala, kellosepänliike Kangasala, kultasepänliike Kangasala, Korpola Kangasala, kellosepänliike Urho Korpola Kangasala, kulta, korut, kellot, sormukset, kihlat, kaiverrukset, hopea, sandberg, tillander, kohinoor, ailio, perkko, kultakeskus, saurum, lumoava, kellosepät Kangasala, kultasepäntyöt Kangasala

Kartta

Hae reittiohje

Kuvat

Kellosepänliike Korpola, Liisantie 2, 36200 Kangasala
Kellosepänliike - Korpola - Kangasala - Henkilökunta
Kultakeskus Oy - Kellosepänliike Korpola
Tillander Oy / Ab - Kellosepänliike Korpola
Kohinoor - Kellosepänliike Korpola
Sandberg - Kellosepänliike Korpola
Lumoava - Kellosepänliike Korpola
Taiga koru - Kellosepänliike Korpola
Saurum Oy - Kellosepänliike Korpola
Oy Perkko - Kellosepänliike Korpola

Suosittele Kellosepänliike Korpolan palveluita - jaa tämä artikkeli kavereillesi!

Kategoria: Yritykset. Avainsana: , .