Kangasalan Terveyskeskuspalvelut

Kangasala - Suomi - Finland

Kangasalan kunnan sosiaali- ja terveyskeskuspalvelut

Kangasalan kunnan sosiaali- ja terveystoimi huolehtii kansanterveyslain mukaisesta kansanterveystyöstä, ympäristöterveydenhuollosta sekä eläinlääkintätoiminnasta yhteistoiminta-alueella, johon kuuluvat Kangasala ja Pälkäne.

Sosiaali- ja terveyskeskuksen toiminta-ajatus

Kangasalan sosiaali- ja terveyskeskuksen toiminnan tarkoituksena on tukea ja edistää alueen asukkaiden hyvinvointia ja terveyttä sekä sosiaalista turvallisuutta ja itsenäistä selviytymistä, ehkäistä sairauksia ja sosiaalisten ongelmien syntymistä ja poistaa haittoja, jotka rajoittavat kuntalaisten toimintamahdollisuuksia ja osallistumista.

Sosiaali- ja terveyskeskuksen tarkoituksena on lisäksi turvata asukkaille terveellinen elinympäristö ja turvalliset elintarvikkeet sekä huolehtia eläinlääkintähuoltoon liittyvistä tehtävistä.

Katso Kangasalan kunnan terveyspalveluiden aukioloajat ja yhteystiedot tästä linkistä !


Lähde: Kangasalan kunta, www.kangasala.fi

Kangasalan Kirkko

Kangasalan Kirkko

Kangasala suosittu maamerkki

Kangasalan tunnetuin rakennus ja maamerkki onKangasalan Kirkko
kirkonkylän keskustassa sijaitseva n. 240 vuotta
vanha kivikirkko.

Kangasalan kirkko on Antti Piimäsen 1760-luvulla rakentama
kaunis harmaa kivikirkko, joka sijaitsee aivan Kangasalan
keskustassa Kirkkoharjun kupeessa. Kirkko on otettu käyttöön
alunperin 1767 ja aluksi ilman tornia.

Kirkon torni valmistui syksyllä 1776, mutta torni kaatui kuusi (6) vuotta käyttöönoton jälkeen vuonna 1782, jonka jälkeen kirkon uusi torni valmistui syksyllä 1800.

Kirkossa on persoonallisia yksityiskohtia, kuten esim. Kangasalan urkurakentamo Oy:n 1988 rakentamat 34-äänikertaiset urut kolmella sormiolla. Lisäksi kirkon katto muodostuu useista sadoista eri raameissa olevista tähdistä.

Verikiven legenda ja kunnan vaakuna

Kangasalan kirkkoon liittyy myös vanha legenda. Kirkon vasemman takasivustan seinässä on muurattu kivi, joka legendan mukaan on toiminut Kuussalon Kaarinan mestausalustana.
Kangasalan kunnan vaakunassa olevat veripisarat symboloivat tätä tapahtumaa.

Suosittu vihkikirkko ja turistikohde

Kangasalan kirkko on suosittu ympärivuotinen vihkikirkko ja kirkko toimii
kesäaikana tiekirkkona sekä suosittuna käyntikohteena.

Lue lisää osoitteessa http://fi.wikipedia.org/wiki/Kangasalan_kirkko

lähde: wikipedia

Kangasala Opisto

Kangasala Opisto

Kangasala OpistoKangasala - Suomi - Finland

Kangasala-Opisto on toiminut Kangasalan kunnan ylläpitämänä kansalaisopistona 55 vuotta, syksystä 1958 syyskauden 2012 loppuun.

Kangasala-opisto osaksi Valkeakoski-opistoa 2013

Kangasala-opiston toiminnassa tapahtuu muutoksia vuoden 2013 alusta alkaen, kun opiston toiminta jatkuu Valkeakoski-opiston paikallisena Kangasalan osastona.

Kangasalan kunta ja Valkeakosken kaupunki ovat solmineet sopimuksen, jonka
mukaan vuoden 2013 alusta lähtien kansalaisopistopalvelut Kangasalla tuottaa Valkeakoski-opisto.

Kangasala-Opiston toiminta jatkuu molempien kuntien yhteistyönä, mutta Kangasala Opisto jatkaa toimintaansa paikallisena Valkeakoski-opiston Kangasalan osastona.

Kangasalan kunta tarjoaa opiston käyttöön edelleen koulutilat ja koulutusvälineet entiseen tapaan, mutta opetus suunnitellaan Valkeakoski-opistossa, jonka palvelukseen siirtyy pääosa nykyisestä Kangasala-Opiston vakinaisesta henkilökunnasta. Opiskelijoita on vuosittain jopa 5000.

Lue lisää Kangasala Opiston toiminnasta kunnan verkkosivuilla.


Lähde: Kangasalan kunta, www.kangasala.fi

Kangasalan Kunta - Vaakuna

Kangasalan Kunta

Kangasalan kuntaKangasala - Suomi - Finland

Kangasala on Suomen kunta, joka sijaitsee Tampereen itäpuolella Pirkanmaan maakunnassa. Kunnassa asuu n. 30 000 ihmistä, ja sen pinta-ala on 870,85 km2, josta 212,83 km2 on vesistöjä.

Väestötiheys on 45,42 asukasta/km2.Kangasalan naapurikunnat ovat Kuhmoinen, Lempäälä, Orivesi, Padasjoki, Pälkäne, Tampere ja Valkeakoski. Kangasalan kirkolta on matkaa Tampereelle 17 km ja Helsinkiin 163 km.


Kangasala on asukasluvun mukaan Suomen 36. suurin kunta


Kangasala tunnetaan parhaiten Topeliuksen 1853 kirjoittamasta runosta Kesäpäivä Kangasalla, jonka Gabriel Linsén sovitti tunnetuksi lauluksi. Laulussa ylistetään Roineen ”armaita aaltoja” ja Längelmäveden hohtelua. Järvien lisäksi Kangasalan tunnetuin maantieteellinen piirre on kunnan halkaiseva jono harjuja, joille on rakennettu monia näkötorneja.

Kangasalan kunta
Kunnantie 1
36200 Kangasala
Suomi, Finland
puhelinvaihde 03 5655 3000

Kangasalan kunta palvelee internetissä osoitteessa www.kangasala.fi


Lähteet: wikipedia ja www.kangasala.fi

Kangasalan Jäähalli, Finnentie 38, 36200 Kangasala

Kangasalan Jäähalli

Kangasalan jäähalli

Kangasalan jäähalli on rakennettu 1996 ja hallissa on yksi kaukalo. Jäähalli palvelee jääurheilun harrastajia ja kuntalaisia lähellä Kangasalan keskustaa Kangasalantien ja Lahdentien välisellä alueella Pikkolan koulun vieressä.

Jäähalliyhtiöllä on monta omistajaa, joista yksi on Kangasalan kunta. Kangasalan jäähallin vuoromyynnistä vastaa hallinhoitaja. Lisätietoja jäähallin toiminnasta ja palveluista osoitteessa http://kangasalanjaahalli.sporttisaitti.com

Kangasalan Jäähalli
Finnentie 38
36200 KANGASALA
Puh. 0400-228856
kangasalan.jaahalli@gmail.com
(Hallinhoitaja)

lähde: Kangasalan jäähallin kotisivut